24 maj, 2008

Mariell och Christoffer

Så här såg Mariell och Christoffer ut på väg till balen i går. Deras Farfars Mor, Doris 80 år, har sytt Mariells klänning. Mariell sa hur den skulle se ut, över telefon till Finland! Och resultatet blev exakt som hon önskat. Så fin!!!
Mariell hade jättekul och tog en krogrunda efter balen. Toffe åkte hem vid 21 tiden....
Marina och jag var på bio, shoppadeoch åt gott!

23 maj, 2008

Studentbal & Hallen

I kväll ska mina äldsta, Mariell och Chistoffer i väg på Studentbal. Jag ska skjutsa dom och medan de har skoj ska Marina och jag fira våra födelsedagar med en god middag och bio.
(foto: studentbal.com)
Vår renovering av hallen nere börjar sakta men säkert bli klar. Det var myket , mycket mer jobb än vi kunnat ana. Först målade vi taket flera ggr. Och det krackelerade. Vi bytte färg och började om. Då gick det vägen. Vi hyrde slipmaskin och betsade golvet. Blev jättefint! Men betsen räckte bara till halva, sen fanns inte färgen att få tag i längre... Ha, ha. Så vi hyrde slipmaskinen igen och slipade och slipade och betsade om.


Och tapetångesten var stor jag fastän jag letade i 3 veckor. Men tillslut hittade jag en tapet med 1880 tals mönster och färger från Sandbergs. Den blev kanonbra. Här syns lite bilder på resultatet. Nu fortsätter vi upp för trappen och upp i hallen där.

Väntar på dagen man kan möblera och hänga upp saker på väggarna!
Jag önskar er alla ett härligt veckoslut med solsken och värme!

11 maj, 2008

I dag är det MORSDAG


I dag är det Morsdag i Finland och då vill vi passa på och skicka en Stor Morsdagskram till våra Mammor, Mormor, Farmor och GammelFarmor i Vasa.
Stor Kram från Maria, Mikael, Mariell, Christoffer, Jimmy, Tedh och William!

08 maj, 2008

Plakat med stämpel

Ett litet inlägg... Måste bara visa ett av plakaten man nu kan beställa hos Englamaria

06 maj, 2008

Lite nytt som väntas



I dag tänkte jag visa ett litet smakprov på vad som väntas in till Englamaria Glasklockan med sirliga fatet skulle passa perfekt i mitt kök....


Och så lite ljusstakar med Madonnamotiv måste man ju bara ha, eller hur?









Detta är en söt liten mini kanna. Så gullig att hänga i ett spetsband på tex. dörrhandtaget.



Och en shabby takkrona kan ju passa... Dessutom kuddar, hyllor, krokar, glasklockor mm, mm. Ja, det är mycket på väg. Så håll uttkik.

Ha det gott!






04 maj, 2008

Flora från :fina:

Denna söta Shabbyvovve har :FINA: gjort till mej. Jag tycker den är så söt och passar in i min blåa hörna i köket. Kolla gärna in hennes blogg och hennes fina bloggshopp.
I dag ställde min käre make till med en katastrof i matsalen. jag är glad att det inte var jag... Han skulle sätta tillbaka dörren i matsalen som han målat och råkade stöta till ett av våra akvarier som stod tillfälligt i matsalen. Pang sa det så rann fiskarna och 80 liter vatten ut på golvet.
Renoveringen av hallen fortsätter och nu är golven slipade och betsade. Men det är mycket att göra kvar och ingen tapet hittade jag i går heller. Vet inte var jag ska hitta den jag vill ha.
Ha en bra vecka och sköt om er!


.



02 maj, 2008

Vårstädning

Här pågår renoveringen av hallen för fullt. Och vårstädning i garderober och vrår. Även vår


katt Laqriz ( på bilden) håller på med vårputsning som synes!


I kväll har vi betsat golvet uppe i hallen, SVART... Allt annat blir vitt så det blir säkert bra, men nu ser det mysko ut.


I morgon bär det av till stan för 3 gången på tapetjakt. Tapeten jag hittade från Ralph Lauren har utgått. Det var ju riktigt olyckligt! Det finns ingen liknande heller. Så nu måste jag tänka om och hitta en ny.
Denna tapeten hittade jag på nätet i kväll, kanske blir det den? Det finns ju 1000 tals tapeter, så varför ska det vara så himla svårt att hitta en???
HA EN FIN HELG!