28 mars, 2009

Brödbak

Jag har gjort om ett GI brödrecept till mitt egna hälsobröd. Det är lättbakat och otroligt saftigt och gott. Jag brukar försöka baka det till varje helg.
Mjölet i brödet är siktat & fullkorns dinkelmjöl.Jag köper en lösgottepåse på Coop med torkade tranbär, aprikoser, olika russin, solrosfrön, pumpafrön och lite annat smått & gott som får stå en stund i vatten och dra innan de hamnar i degen. (skålen kommer från vår lilla butik )
Här är resultatet, 2 saftiga limpor fulla med godsaker. Mmmmm... Så gott med smör och ost på söndagsmorgonen.





23 mars, 2009

Vårkänslor som försvann


I natt har vi återigen fått massor med snö. Vi har haft snösmältning och härliga dagar tills idag. När jag vaknade var alla vårkänslor bortblåsta.

Men i morgon är vi lovade sol. Man mår ju så gott även om man måste vara inne och jobba när det är sol.

Vi har packat upp nya saker i butiken och det är alltid kul och speciellt när det är lite våriga pastellfärger. Och inte minst har vi fått in nya godisburkar. Mums!
Ha det bra!

14 mars, 2009

En bukett tulpaner

Min favorit färg är inte lila, men en bukett lila ginst och vita tulpaner står nu på mitt köksbord. Kunde inte motstå färgkombinationen. Och absolut inte doften...
Med dessa blommor önskar jag dej en trevlig lördag!

10 mars, 2009

Snart sommar

Längtar så till sommaren och att odla i växthuset. Förra året blev det bara tomater. Men nu ska jag ha det jag brukar ha: Majs, gurka, tomat, pumpa och lite kryddor. Tomatfröerna är i jorden och gurkfröerna ska jag köpa i Finland i påsk.
Jag fick ett erbjudande på mejl: 3 nummer av Allt om trädgård + trädgårdsverktyg för 49 kr+porto. Så nu väntar jag på första numret av tidningen. Vissa erbjudanden kan jag inte motstå...

07 mars, 2009

Nya möbler i butiken

Vi har införskaffat nya möbler i shabby chic stil till butiken för att få det lite mer enhetligt. Innan hade vi lite blandat med mina och Bodils, nytt och gammalt, brunt, vitt och svart. Här är Dennis som hjälpte oss med att få ihop möblerna och få upp hyllorna skruvade på betongväggarna. Tack Dennis!!!
Lite härliga nya blommor i vårens färger har vi också införskaffat. Det känns verkligen vår i butiken nu. Dessutom har vi nu efter bilderna togs bytt ut våra svarta spetsgardiner med änglar till vårgröna panellängder.

Här är gottehyllan med Franska chokladägg... Såååå goda!!! Marmelader och underbara teer.
Nu blir det melodifestifalen. Och jag hejar så klart på Johan Becker!


06 mars, 2009

Fredag

I dag har jag ledig fredag och barnen har sportlov. Jag har fått "krimen" förkylning på Jämtska, så jag har inte så varit så pigg. Men jag har "överlevt" 2 dagar till fjälls med sol och fiske. Underbara dagar! Och en dag var vi till stan och åkte skridskor på Storsjön, åt gott och såg Bolt på bio.
Ikväll blir det bio för Micke och mej: Män som hatar kvinnor. Boken var ju otroligt bra så förväntningarna på filmen är stora. Nu ska jag städa och packa upp min nya bänk och lite annat småttoch gott som jag handlat i vår butik.
HA EN FIN HELG!