26 oktober, 2010

Slipade golv

(mitt syrum)
Vi har haft Farbror Golvsliparen på besök och han har slipat våra trägolv i Tv-rummet och matsalen.Oj, så mycket jobb med att bära bort alla möbler och saker och sen in med allt igen efter 4 dagar. Det första som hände var att Meja, hund, slirade runt och fick till djupa märken i golvet. Att det ska vara så svårt för en hund att GÅ!
Nu ska arbetet med att städa upp mitt syrum fortsätta. Blev ju kaos där när alla saker skulle in dit. Sen lämnade massor av saker kvar, som inte får bo i tv-rummet o matsalen längre. Det blev kartonger med saker till Röda korset. Hoppas dom ska ha glädje av "ratet".


24 oktober, 2010

Helgen

I veckan var jag till Åre och köpte garn till en filt och hittade ett mönsterkit till denna halsduk. Lättvirkad och rolig att göra. Idol gjorde mej sällskap under virkningen.

I går kväll tog jag itu med väskan som ska skickas till skolan. Den skulle sys av nunofilten som jag gjorde förut. Det blev en liten väska med diverse broderier, pärlor och ullhjärtan som jag nålade fast.

Och till sist 3 katter som nästan har värmeslag. Mannen är i Frankrike och jag passade på och elda lite för mycket så vi hade 34 grader inne i går på dagen... 

01 oktober, 2010

Helg igen

Då var det åter igen fredag. I morgon blir det kalas för Svärsonen som fyller år. Och resten av helgen går åt att packa ihop ett flyttlass åt sonen som börjat Gymnasiet. Efter 2 år i bostadskö var det enda vi kunde få tag i en 4 rummare. De mindre lägenheterna ska man stå massor av år i kö för. Hur inreder man en 4 rummare till en snart 16 årig son? 
Undrar om han kommer och känna sej liten och mörkrädd i denna stora lägenhet...
Vår äldste son ska också flytta in där. Men han jobbar här på veckorna så det blir bara helgboende för honom. Och då kommer ju andra sonen hem för att jaga och fiska.
Trist när de inte kan bo hemma för att det inte går nån anslutningsbuss härifrån. Vi har skjutsat honom 8 mil/dag nu. Och dagarna blir långa för honom. Så det blir bra i stan hoppas jag.